نخستین دوره کشوری آموزش راهنمایان سواد فضای مجازی با هدف تحقق فرامین مقام معظم رهبری در حوزه ارتقاء سواد فضای مجازی، طی روزهای ۲۸ تا ۳۰ مهرماه ۱۳۹۵ در تهران برگزار شد.
این دوره با رویکرد تولید قدرت نرم در راستای ایجاد امنیت پایدار برای نظام جمهوری اسلامی ایران و تقویت بنیان خانواده، توسط مرکز سواد فضای مجازی سازمان سراج طراحی و اجرا شد.
مرکز سواد فضای مجازی و کلینیک سلامت ذهن سازمان فضای مجازی سراج با اعتقاد به این که «اگر فضای مجازی توسط انسان مدیریت نشود انسان را مدیریت خواهد کرد» به فضای مجازی نه نگاهی کاملا منفی دارد و نه نگاهی سراسر مثبت، بلکه با درک قابلیت موجود، معتقد است فضای مجازی عاملی برای ایجاد تغییر و تطور است لذا ذاتاً دارای فرصتها و تهدیداتی است. از همین روی برای راه اندازی نهضت سواد فضای مجازی از جمله بهترین فعالیتها، اجرای دورههای تربیت مدرس و در واقع آموزش و پروش رسولانی است که با فعالیت مؤثر، افزایش ضریب دانش فضای مجازی را در سطح جامعه رقم بزنند.
بدون شک یکی از ملزومات زندگی در هزاره سومی که عصر انفجار اطلاعات نام گرفته است ؛ آگاهی از شرایط ، فرصت ها و تهدیدهای فضای مجازی است که مولود پیشرفت علم و دانش و فناوریست. بی تردید استفاده از فناوری و ابزار کارآمد مرتبط با آن در کنار حل بسیاری از مسائل و تسهیل امور، مشکلاتی نیز ایجاد می کند که از وظایف خطیر متخصصان و آگاهان حوزه سواد فضای مجازی است که سایرین را نیز از تهدیدها و فرصت ها ی این فضا آگاه نمایند.
دوره تربیت مدرس راهنمایان فضای مجازی فرصت مغتنمی است که افراد لایق ، مستعد و علاقه مند با بهره مندی از دانش و تجارب اساتید کارآمد ،پس از آموزش و یادگیری مباحث مرتبط، خود به مربیانی دلسوز مبدل گشته و آماده راهنمایی و خدمت رسانی به فرزندان میهن اسلامی در این حوزه باشند.
برگزاری این دوره گامی مهم در راستای سازماندهی، توانمندسازی و گسترش شبکه راهنمایان سواد فضای مجازی در کشور محسوب میشود.
مخاطبین این دوره از اعضای قرارگاه سواد فضای مجازی، مسئولین دفاتر استانی سراج، مربیان سواد فضای مجازی دفاتر استانی سراج و افراد مستعد ومعتقد و ولایی و علاقمند به فعالیت در حوزه مربیگری تشکیل شده بود.