خبرشایعه 28 خرداد 1401 - 2 سال پیش زمان تقریبی مطالعه: 1 دقیقه
کپی شد!
0

جوسازی رسانه‌ای از آرد تا لبنان

خبرافزایش پنج برابری قیمت و حذف یارانه آرد و آزاد کردن آن طی هفته های اخیر موجب نگرانی هایی از سوی مردم و اصناف و به تبع آن کمیاب و گران شدن کالایی مثل ماکارانی در بازار طی روزهای اخیر شد. به دنبال ایجاد التهاب در بازار، واکنش ها و دلایل مختلفی از سوی مسولان در این خصوص مطرح شد.اما بیشتر از موضوع گرانی آراد و محصولات وابسته، آنچه که در این بین قابل توجه است، واکنشی است که از سوی رسانه ها چه داخلی و چه خارجی مطرح شده است. به حدی که گرانی آرد در برابر این بزرگنمایی ها کوچک دیده می شود!

وقتی موضوع فرعی از اصلی سبقت می گیرد

انتشار خبر آزاد کردن قیمت و حذف یارانه آرد  بدون بیان اخبار تکمیلی در این بخش کافی بود تا رسانه‌های معاند و برخی رسانه های داخلی خواسته یا ناخواسته  با انعکاس اخبار آن باعث شکل گیری موج رسانه ای در این خصوص شوند به حدی که اهمیت آن از خود موضوع اصلی مهمتر و برجسته تر شده است. این رسانه ها خبر از گرانی بیش از اندازه نان و قیمتهای غیر واقعی دادند و حتی فضا را به سمت حذف نان از سبد غذایی مردم بردند و آن را تهدیدی برای سلامتی مردم دانستند.

برخی رسانه‌ها  درانتشار این خبر چنان وارد فضای اغراق شدند که گرانی آراد را به زور به لبنان ربط دادند!  بعضی هم با اشاره به حوادث سال ۹۸ درباره گرانی بنزین، اعتراضات جدیدی را پیش بینی کردند تا با این کار جرقه مقدمات اعتراض های خیابانی را طرح ریزی کنند.

رسانه‌های معاند با استفاده از تصاویر و فیلم های آرشیوی سعی کردند تا نشان بدهند در شهرهای جنوبی کشور  اعتراضات گسترده ای علیه گرانی ها انجام شده که برسی فیلم ها و عکس های منتشره توسط رسانه های فوق نشان میدهد که هیچ کدام از آنها  تصاویر یا فیلم مشترکی در این خصوص نداشته و هرکدام با توجه به ذخایر ارشیوی خود اقدام به انتشار عکس یا فیلم در خصوص اعتراضات گرانی کردند و این نشان میدهد که خبر تجمع و اعتراضات آن هم با این وسعت،دروغ رسانه ای بیش نیست! 

دلسوزی‌های خواسته یا ناخواسته رسانه های داخلی

رسانه‌های داخلی هم در درمیان انتشار اخبار گرانی های اخیر واکنش‌های متفاوتی را در پیش گرفتند که متاسفانه برخی از آن‌ها باعث سوءاستفاده رسانه‌های بیگانه قرار گرفت.

 واقعیت گرانی آرد

بعد از انعکاس حذف یارانه از آرد صنعتی و پس از واکنش های انجام شده از سوی مردم و رسانه ها، وزیر جهاد کشاورزی در سخنانی که از شبکه یک سیما پخش و در سایر رسانه های داخلی منتشر شد،یکی از دلایل گرانی آراد و محصولات وابسته  در روزهای اخیر را به تامین امنیت غذایی کشور مرتبط دانست و تاکید کرد:چند چالش در دنیا وجود دارد که یک از آن خشکسالی است که موجب افزایش قیمت می‌شود.

ساداتی نژاد ادامه داد:بحث جنگ اکراین و روسیه هم در این زمینه تاثیر گذار بوده است چراکه این کشور سهم تولید ۲۵ درصد غلات جهان را دارد.

وزیر جهاد کشاورزی  با بیان مشکل  قاچاق آرد به عنوان عامل تهدید امنیت غذایی تاکید کرد:به دلیل اینکه در کشور ما یارانه به کالاهای اساسی تعلق می گیرد،قیمت ما نسبت به کشورهای همسایه پایین تر بوده و همین قضیه عاملی برای سرازیر شدن کالاهای ما به سمت آن کشورها شده است.

وی گفت: اینکه کیسه آرد در کشور ما ۲۸ هزار تومان و در مرز ۸۰۰ هرار تومان باشد قابل قبول نیست و با کنترل فیزیکی هم نمیتوان جلوی آن را گرفت و باید تمهیدات دیگری اندیشیده شود.

وزیر کشاورزی با ذکر این نکته که به دلیل قاچاق آرد مجبور شدیم سریع تر هدفمندی یارانه ها را انجام دهیم خاطر نشان کرد:امسال به این سمت می رویم که هدفمندی یارانه ها به سمت مصرف کننده نهایی برود و برای جبران حذف ارز از کالاها برای دهک های پایین برنامه ریزی ها در حال انجام است.

وی همچنین گفت:هرچند قیمت از ۲۷۰۰تومان به ۱۲ هزار تومان افزایش پیدا کرده و باعث تغییر در ایجاد برخی محصولات مثل ماکارونی شده،اما در تامین این محصولات مشکلی وجود ندارد .

قیمت نان‌های سنتی تغییری نکرده است

حسین یزدجردی رییس کانون انجمن صنفی صنایع آرد در گفت‌و گو با شبکه خبری تهران نیوز شایعات افزایش نان‌های سنتی در فضای مجازی را رد کرد و گفت:در حال حاضر قیمت گندم مورد استفاده برای نان های سنتی همان ۶۵۵ تومان است وهیچ تغییری در قیمت نان‌های سنتی اتفاق نیوفتاده و  اگر هم قرار بر افزایش باشد پول آرد در قالب کارت به مردم ارائه می شود.

هرچند دستورالعمل ها و وعده های دولت برای حل مشکل گرانی آرد و محصولات وابسته هنوز اجرایی نشده و اینکه آیا برای جلوگیری از قاچاق و تامین امنیت غذایی کشور ، آرد لازم برای صنعت و صنوف باید از سبد حمایتی دولت خارج شود،درست است یا خیر،موضوعی است که برای قضاوت درباره آن، باید منتظر ماند تا وعده های دولت در این خصوص عملی شود و نباید  از روی فضا سازی منفی برخی رسانه ها درباره نتیجه این وعده ها قضاوت نادرست انجام شده و موجب سنگ اندازی در مسر اقدامات درست شود.

مطالب مرتبط
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *