گزارش تحلیلی 28 خرداد 1401 - 2 سال پیش زمان تقریبی مطالعه: 1 دقیقه
کپی شد!
0

شایعات در خصوص میدان گازی آرش صحت ندارد/ حق بهره‌برداری برای ایران محفوظ است

به گزارش مرکز مقابله با شایعات سایبری سازمان فضای مجازی سراج، اخیراً دو کشور امارت و عربستان سعودی در خصوص میدان مشترک گازی آرش توافقنامه‌ای را به امضا رسانده‌اند. شرکت نفت کویت در پی امضای این سند طی بیانیه‌ای اعلام کرد که پیش‌بینی می‌شود میدان گازی الدره(آرش)، روزانه ۱ میلیارد فوت مکعب گاز طبیعی و ۸۴ هزار بشکه در روز میعانات گازی تولید کند که این تولید به شکلی برابر میان دو شریک تقسیم خواهد شد.

پس از امضای این توافقنامه برخی رسانه‌ها با استناد به این خبر ادعا کردند که ایران منابع داخلی خود را حراج کرده و ذخائر کشور را در اختیار دیگران قرار می‌دهد.

ماجرا چیست؟

میدان گازی آرش در استان هرمزگان قرار دارد؛ این میدان میان سه کشور ایران، کویت و عربستان مشترک بوده و همین مساله موجب اختلاف میان این سه کشور شده است؛ کویت مدعی است که میدان آرش به طور کامل در آب‌های این کشور قرار دارد و این درحالیست که ایران تا کنون این ادعا را قبول نکرده است.

به جهت مشترک بودن این میدان گازی، هر کدام از این سه کشور برنامه توسعه مستقلی را برای آن تعریف کرده‌اند؛ ایران نیز با توجه به نیاز شدید کویت به گاز قصد داشت که گاز تولید شده در میدان آرش را به کویت عرضه کند؛ نکته دیگر در خصوص میدان گازی آرش آن که روند توسعه میدان گازی آرش در ایران، در دولت‌های نهم و دهم کلید خورد، اما به دلایل نامعلومی در دولت‌های یازدهم و دوازدهم توسعه این میدان متوقف شد.

شایعات در خصوص میدان گازی آرش صحت ندارد

دو کشور کویت و عربستان با هدف کنار گذاشتن اختلافات در خصوص این میدان، سال‌های گذشته توافقنامه‌نامه‌ای در خصوص بهره‌برداری مشترک از این میدان به امضا رسانند که البته توافقنامه اخیر این دو کشور در خصوص میدان گازی آرش نیز در همین راستا است و مساله جدیدی نیست.

علی فروزنده مدیر کل روابط عمومی وزارت نفت در گفت‌وگوی اختصاصی با مرکز مقابله با شایعات سایبری سازمان فضای مجازی سراج، با بیان اینکه توافق میان این دو کشور ارتباطی به ایران ندارد، گفت: موضوعی که در برخی از شبکه‌های اجتماعی تحت عنوان فروش ذخائر کشور مطرح شده صحت ندارد چراکه ایران در مساله میدان گازی آرش حقوق خود را به شکل مستقل دنبال می‌کند.

حق بهره‌برداری ایران محفوظ است

این تغییر و تحولات در حالیست که به گفته سعید خطیب‌زاده، سخنگوی وزارت امور خارجه اقدام دو کشور کویت و عربستان سعودی در انعقاد تفاهم‌نامه پیرامون این میدان گازی مغایر با رویه‌های جاری و مذاکرات انجام شده قبلی بوده و غیرقانونی است و تاثیری بر وضعیت حقوقی میدان نداشته و مورد تایید جمهوری اسلامی ایران نیست.

به گزارش مرکز مقابله با شایعات سایبری سازمان فضای مجازی سراج، به دلیل اینکه این میدان گازی میان سه کشور کویت، عربستان سعودی و ایران مشترک بوده و علی رغم امضای توافقنامه میان دو کشور امارات و عربستان، حق بهره‌برداری ایران از این میدان گازی محفوظ است.

مطالب مرتبط
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *